De Gouden Acht


Uploaden


Status
Dit document is uitgechecked door iemand anders
Je ziet hier de laatste 'officiële' versie
Je ziet hier de uitgecheckte versie met de laatste wijzigingen


Heb je Maasgroep foto's, materialen of verhalen die een plek in archief zouden moeten hebben? Er zijn verschillende manieren om het er te krijgen:

Mailen

Je kunt losse foto's mailen naar fotos@maasgroep18.nl. De site leest ieder uur de mail en zet ze in een map. Vanaf daar zetten wij ze op de goede plek.

Wetransfer

Met de WeTransfer app kun je heel makkelijk fotos op je telefoon kiezen en sturen naar fotos@maasgroep18.nl Maar.... WeTransfer heeft van volautomatisch downloaden door ons een betaalde feature gemaakt. Je kunt WeTransfer wel gebruiken maar stuur ze dan naar info@maasgroep18.nl. Dan downloaden we ze met de hand. Uploaden direct via de site werkt in de meeste gevallen sneller en handiger.

Uploaden via de site

Je kunt op verschillende manieren uploaden. De snelste is:

Slepen Vergeten

Sleep foto's in het vak, of tik op het vak om foto's te selecteren. Op iPhone werkt het net als WeTransfer. Op (sommige?) Android telefoons lijkt het dat je foto's stuk voor stuk moet selecteren en uploaden. In dat geval werkt de WeTransfer app sneller.

Als het recente foto's zijn weten we wel waar het om gaat en zetten we ze op de goede plek. Zijn het oudere, of heel veel, dan is de volgende manier beter:

Maak een eigen album

Je maakt daarmee een eigen album waar je extra informatie in kwijt kunt en je ook de foto's achteraf kunt beheren. Je hebt wel een account nodig. Na het uploaden van een veel materiaal heeft de site een kwartiertje nodig voor alles zichtbaar is.

Er is nog een derde manier:

Upload een link naar je eigen foto's

Daarmee komt een link naar je eigen locatie op internet in het archief. Dit is minder handig voor ons omdat we dan niet kunnen taggen, liken, etcetera. Maar het werkt wel snel, dus voor als je haast hebt. Je kunt achteraf het album converteren en alsnog de foto's uploaden.


In alle gevallen: maak vantevoren wel een selectie! Bewogen foto's, veel foto's van dezelfde situatie of foto's die niet duidelijk laten zien waar het over gaat, voegen niet zoveel toe.

Oude foto albums en spullen

Als je foto's, dias of oude verslagen zelf in kunt scannen dan kun je ze uploaden zoals hierboven uitgelegd. Lees voor het beste resultaat onze scan-tips.

Heb je geen scanner, of heb je daar geen tijd voor, of ben je aan het opruimen en heb je Maasgroep herinneringen of voorwerpen waar je vanaf wilt, neem dan contact met ons op. Afgeven op zaterdag kan altijd. Ophalen is ook te regelen.

Verhalen

Leuke, mooie, bijzondere herinneringen en verhalen over de Maasgroep horen we graag! Neem contact met ons op, we komen langs om te luisteren.

Zelf intypen op de site kan ook. Begin hier een nieuw verhaal. Het hoeft niet in één keer af. Je kunt er zo vaak als je wil weer aan veranderen.