M18 logoDe Gouden Acht

Vrienden van de Maasgroep


De Vrienden van de Maasgroep helpen de Maasgroep toegankelijk voor iedereen te blijven, en verder te verbeteren. Iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt kan lid worden.

De Vrienden van de Maasgroep is opgericht in 2012, nadat de subsidie van de gemeente Rotterdam stopte. De jaarlijkse begroting van de Maasgroep kwam altijd net uit met hulp van de gemeentelijke ondersteuning. Sinds die tijd zorgden de Vrienden jaarlijks voor een klein plusje in plaats van een flinke min.

Verhoging van de contributie voorkomen

We konden dat doel natuurlijk ook bereiken door de contributie te verhogen. Maar dat gaat ten koste van de toegankelijkheid van de vereniging. Met de hulp van de Vrienden wilden, en willen, we de Maasgroep betaalbaar houden voor ieder kind. De contributie als basis voor iedereen, wie een grotere bijdrage kan doen wordt lid van de Vrienden van de Maasgroep.

Wat doen wij met uw bijdrage?

Inmiddels zijn de gemeentelijke subsidies bijna hersteld tot het oude niveau. Maar de Maasgroep kan extra inkomsten goed gebruiken. De contributie en kampkosten dekken de jaarlijkse activiteiten, maar niet de grotere onderhoudskosten en uitgaven waar we voor staan. Kortom, de vrienden helpen met:
  • De vereniging toegankelijk houden voor iedereen
  • Investeren in materialen die de kwaliteit en veiligheid van de activiteiten ten goede komt

Meer informatie over dat laatste vind u hier.

Wie zijn lid?

Onder de Vrienden van de Maasgroep bevinden zich:
  • Ouders van leden die meer kunnen missen dan de maandelijkse contributie
  • Oudleden met goede herinneringen aan hun Maasgroep tijd

Hoe werkt het?

Meld u zich aan met een druk op de knop. U vult uw gegevens in en u kiest een bedrag dat u per kwartaal wilt overmaken. Iedere bijdrage is goed. Er zijn vrienden de €5 per kwartaal betalen, er zijn er die €50 betalen, om een idee te geven. U machtigt ons voor de automatische overboeking.Wat krijgt u er voor terug?

We organiseren (nog) geen speciale activiteiten voor de Vrienden van de Maasgroep. U krijgt toegang tot onze archief website met bijna 100 jaar Maasgroep belevenissen. En er is natuurlijk ons jaarverslag. We delen het uit op onze Nieuwjaarsreceptie, en als u niet kunt komen sturen we het op. Dat is het wel zo'n beetje. U kunt natuurlijk altijd op zaterdag een kijkje komen nemen. Bij bijzondere activiteiten zoals een 100-jarig jubileum vergeten we onze Vrienden natuurlijk niet.

En er is natuurlijk vooral dat goede gevoel dat uw hulp het mogelijk maakt dat een nieuwe generatie stoere avonturen beleeft, veilig en met goed materiaal, en met die ervaringen later een rol in de maatschappij oppakt.

En wat is de Grijze Bende?

De Grijze Bende was lang de naam voor de groep oudleden die donateur bleven van de Maasgroep. Voormalig Grijze Bende leden die op deze pagina beland zijn en zich afvragen waar toch die jaarlijkse accept-giro is gebleven roepen we bij deze op om zich aan te melden als Vriend van de Maasgroep!